Pages

4. aug 2018

päev helsingis - uus lemmik reisisihtkoht

No kes meist poleks Helsingit külastanud.. (Okei, Emily, sa oled erand =D). Jüri jooksis kevadel maastikumaratonil ning muu paberipahna seas oli Viking Line sooduskaart. Olen minagi korduvalt Helsingis käinud ning üsna tüüpilise turisti kombel ka käitunud - sihtkoht Kamppi, H&M, Monki, kiirsöögikohad jne. Õnneks on ajad muutunud ja olen vahepeal normaalseks täiskasvanuks kasvanud. See tähendab, pigem uudishimulikumaks ning häid asju hindavaks. Nimelt see kord tahtsin kogeda teistmoodi Helsingit! 
Oma guugeldamistega jõudsin Design District Helsinki lehele ning mu mured olid murtud! Kõik vägevad söögi/joogi/disaini/moekohad olid kaardistatud, kõik mugavalt kesklinna piires! Valik on lai ning ilmselgelt me ei oleks viitsinud (ega jõudnud) kõiki külastada, seega tegin endale märkmeid mõne kohta, mida kindlasti näha tahan. Lõpuks jõudsime näha väga paljut ning nüüd siis oma lemmikud ka kirja panen. Helsingi on lihtsalt nii äge! (ma ütlen seda veidi imestunud näoga)

Esimeseks peatuseks oli Moko Market Cafe & Store, kus sõime hommikusööki. Imeilusa interjööriga pood ja super maitsvad toidud! Lisapunktid teenindusele! Küll aga veidi kallis.. ja kohv oli kehva.. aga täpselt kõrval asub Kaffa Roastery, kust leiad laia valiku ube, vidinaid ja Kaffa enda cold brewd. Soovitan!


Edasi liikusime mööda kõrvaltänavaid ning kiikasime päris paljudesse poodidesse. Kõige meeldejäävamad külastused olid Relove kaltsukas ning WWOOLLFF pop-up pood. Viimast tutvustasin Jürile juba mitu aastat tagasi ning vägev oli sealt läbi astuda ning omanikuga juttu puhuda (ok, mehed puhusid juttu, ma tegin selfiesid). Relove kaltsukas toimib nagu meie boxi-kirbukad ehk väga palju erinevaid stiile ning hinnad ka seinast seina. Sain ühe väga armsa triibulise seeliku vaid paari euro eest ning leidsin endale pulmakleidi! Okei-okei, ma ei hakka abielluma, aga leidsin kleidi, mis oleks mu unistuste kleit  (leidsin veidi sarnase internetist). See ei maksnud ka üldse palju, aga kuhu ma sellega ikka lähen.. ehk siis kaine mõistus sai võitu. 



Veel meeldejäävaid külastusi:

❀  t h é h u o n e - pisike ja armas teepood, mis on palju minimalistikum kui meie enda Chado, aga tee valik oli korralik ning mulle meeldis, et kõrval toas leidus palju istekohti ja aknaaluseid pesasid, kus teed nautida. Ostsime koju kaasa 50g orgaanilist Gyokurot.

Pure Waste - tõeline teerajaja. Kõik tooted on tehtud 100% ümbertöödeldud materjalidest ehk siis näiteks ühe(!) t-särgi tegemisel on kokku hoitud 2700 L vett. Kas üldse kujutad ette seda veehulka.. Mina ausalt öeldes ei suudagi :) Tooted ise on väga klassikalised ehk siis sobivad kõikjale, kõigile. Lisaks väga mõistlikud hinnad!  

Nomen Nescio - Kõige juhuslikum, aga kõige vägevam külastus (pilt all vasakul). Jalutasime mööda tänavaid ning ühe kaupluse ukse peal olid märksõnad BLACK UNISEX MINIMAL ja miskit veel. Vaatasin Jüri poole ning tõdesin, et täpselt tema pood! Astusime siis sisse ning ees ootas meid kõige vägevama välimusega müüja ning stanged täis musta. Aga inspireerivat musta! Nomen Nescio kombo on järgnev: kangad Itaaliast, disain Soomest ning tooted tehakse valmis Eestis, seega täitsa nagu kohalik värk! Absoluutselt kõik poes nähtu sobib nii naistele kui ka meestele, kangad on kvaliteetsed - kasutatud on lina, villa, puuvilla. 




Õhtu lõpetasime Johan & Nyström'i kohvipoes, nautisime päikest ja merd. Vot seal oli väga-väga maitsev kohv ja väga meeldiv teenindus. Tegelikult oli kõikjal super klienditeenindus! Enne kohvikohta jõudsime jalutasime päris pikalt mere ääres ning korra tuli tõeline puhkuse tunne peale. Ilm oli nii soe, aga samas mitte enam kuum (kell oli juba 20 kandis), inimesi oli piisavalt, et melust osa saada, aga mitte tüütult lärmakas. Mul on väga hea meel, et avastasime Helsingit hoopis teise nurga alt ning kindlasti soovin juba varsti tagasi minna - nii palju jäi ju avastamata :)



Mis on sinu lemmikkohad Helsingis?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar