Pages

7. juuni 2018

diy kristallkroon


Mainisin hiljutises postituses, et hakkan jälle ehteid tegema. Mõte on hea eksole, aga kui inspiratsiooni absoluutselt peale ei tule, pole selle mõttega midagi teha... Vahtisin siis üks õhtu oma kasti (kuhu kõik ehetega seotud tarvikud kogunud olen) ning avastasin, et mul on ammusest ajast väga palju kristalle, mis ei näe kõik traditsionaalselt ilusad välja. Näiteks ei ole ilusa tipuga, mis sobiks kaelaehteks jne. Mõned olid muidugi ideaalsed kaa, aga lihtsalt kee otsas ehet ei ole põnev teha! Igatahes, vaatasin seda suurt kivikogu ning järsku tärkas idee - kristallkroon! Võtsin kiirelt Etsy ja Pinteresti välja, sest ometigi on tuhanded enne mind selle sama idee peale tulnud. Vaatasin erinevaid tehnikaid, kristallide asetust. Alguses oli plaan liimida kristallid vastu peavõru, aga siis oleksid nad peas täitsa lamedad jäänud, samas kui asetada peavõru pähe kui kroon, siis ei püsinud ta üldse peas. Ehk parim viis oli hoopis iga kristall traadiga tugevalt võrule kinnitada. Hiljem siiski kinnitasin mõned kohad ehteliimiga. 

Hetkel tegingi kaks tükki, nagu pildilt näha, siis kolmanda jaoks on kivid olemas, aga ma tellisin ainult kaks võru =D fun fact, tellisin peavõrud Tartust! Kiire guugeldamine näitas, et Kuukivi Helmepood pakub kõige ilusamaid toorikuid, seega miks mitte. Pakk oli järgmine päev kohal ning kuna olen olnud mitu päeva hommikust õhtuni tööl, siis poleks niikuinii aega olnud poodidesse otsima minna. Seega soovitan! Kristallid on Etsyst.

Väga suurt õpetust siin vaja ei olegi, tuleb lihtsalt leida piisav kogus kristallide (soovitavalt auguga), peavõru toorik (soovitavalt metallist) ja käsitöö traat (soovitavalt no tarnish ehk selline, mis hiljem koledaks ei kulu). Siis tuleb mõnusalt painutada ja väänata, nii et näpud hellad ja ongi imeline kristallkroon valmis!

Juba kujutan ette, kuidas sellega Sweet Spot festivalil ägedalt sillerada saaks =] 

2 kommentaari: